luni, 12 decembrie 2011

Uniforma militara rusa de la inceputuri pana in prezent (III)


PDF Imprimare Email
Uniforma militara rusa de la inceputuri pana in prezent (III)Fortele de aparare antiaeriana
Fortele de aparare antiaeriana (FAA) reprezinta genul de armate care intra in componenta fortelor aeriene militare, armatei terestre, flotei maritime militare. Fortele terestre de aparare antiaeriana, armatele aeriene de desant si infanteria maritima sunt numite in limbajul militar Fortele de aparare antiaeriana. Armatele  FAA sunt destinate pentru lupta cu inamicul aerian, apararea impotriva atacurilor aeriene, asupra centrelor si raioanelor administrativ-politice si industriale, acoperirea gruparilor de armate si forte, a obiectivelor militare si a altor obiective importante. Obiectivele sunt indeplinite in stransa interactiune cu alte genuri de armate, prin distrugerea fortelor atacurilor aeriene ale inamicului in zbor.
Uniforma militara rusa de la inceputuri pana in prezent (III)Aparitia FAA este legata de utilizarea aviatiei in lupta in anii primului razboi mondial. Prima arma antiaeriana specializata de artilerie ruseasca a constituit-o tunul antiaerian de 3 toli din sistemul Lander, intrat in dotarea armatei in anul 1915. In anii `20-30 ai secolului trecut are loc reorganizarea FAA. La sfarsitul anilor `30 se formeaza brigazi, divizii si corpuri ale FAA, care sunt dotate cu o noua latura materiala. Au fost introduse in dotare noi tunuri antiaeriene de calibru 25, 37, 76, 85 mm, mitraliera antiaeriana de 12,7 mm DSK. Serviciul de aparare a fost dotat cu primele statii de radiolocatie RUS-1 si RUS-2. In anul 1941 armatele FAA au fost scoase din subordonarea fronturilor de comanda si regiunilor militare.  FAA se imparte in armatele FAA a teritoriului tarii si FAA a armatei. In anul 1948 armatele FAA sunt scoase din subordonarea artileriei de comanda si pe baza acestora se creaza FAA ale tarii.
Anii `50 se caracterizeaza prin adoptarea in dotare a primelor complexe de rachete antiaeriene, perfectionarea in continuare a mijloacelor radiotehnice ale FAA. La sfarsitul anilor `50 se creaza FAA terestre, ca gen aparte de armate.
Uniforma militara rusa de la inceputuri pana in prezent (III)In anii `50-80 continua perfectionarea laturii materiale a FAA. Se definitiveaza structura organizatorica a FAA ale tarii. In componenta acestora intra armatele de rachete antiaeriene, aviatia de vanatoare FAA, armatele radiotehnice.
La sfarsitul secolului XX – inceputul secolului XXI, FAA ale tarii sunt incluse in componenta FAA, in scopul sporirii eficientei conducerii actiunilor de lupta in mediul aerian, ca armate de rachete antiaeriene si armate radiotehnice. Apar  noi tipuri de forte armate  - FMA si FAA, in componenta carora se formeaza noi tipuri de unificare – armatele FMA si FAA. In aceeasi perioada FAA terestre, a armatelor aeriene de desant si a armatelor de coasta ale FMA se unesc sub o singura conducere.
(va urma)
sursa: inforusia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu